Sjömagasinet

Sjömagasinet

Sjömagasinet ligger nere vid sjön Naten med egen brygga och bryggbåt. Byggnaden är uppförd i slutet av 1700-talet och har till stor del använts som lagerbyggnad. År 1999 inreddes det gamla magasinet på 225 kvm till gäststuga. Det finns fyra dubbelrum, ett med privat badrum och sjöutsikt. På sovloftet finns madrasser, täcken och kuddar för 4 personer. Det finns 3 wc/dusch i huset samt en bastu med utgång till altanen och egen brygga. I storstugan på 50 kvm finns soffgrupp, Smart TV och matplats.  Köket är välutrustat med elspis, kyl/frys, diskmaskin, mikro etc., och glas och porslin för 20 personer. Huset är väl isolerat och behagligt året runt tack vare sjövärme.Sjömagasinet Det lämpar sig därför för vistelse vilken årstid som helst.

Vatten/el ingår liksom ved till kaminspisen och den öppna spisen. Sommartid finns en segel-eka och kanadensare för utflykter på Naten och äventyrsfärder genom Natån ut i den stora sjön Båven. Gästerna måste ta med egna lakan och handdukar och lämna huset välstädat vid avresan. Detta innebär en trevlig vistelse för våra gäster alla årstider.

Bryggan

SÄRSKILT FÖR DEN FISKEINTRESSERADE
Vi köpte också en lämplig fiskebåt, ett Linder 440 fiske med elmotor. Båten är lätt manövrerad och tar fyra personer eller 400 kg. Den är perfekt för fiskeåventyr med sin trollmotor. Fiske under våren och höst är särskilt givande. På vintern kan pimpelfiske rekommenderas. Vi har sparkstötting som kan vara bra i januari och framåt. Vårvintern 2017 är annorlunda och det är inte som för två år sedan när det fanns mycket is och vi åkte skridskor och till och med skidor med segebadenpulka dragen av vår flat coated retreiver Stella till barnens glädje. I Gnesta finns en av Sveriges mest välutrustade butiker för allt en fiskare kan önska sig, nämligen BERRAS FISKE och JAKT tel 0158-21600.

Välkommen till oss och njut av lugn, frisk luft och skönhet när dimmorna tänds på morgonen. Efter en lång dag väntar brasan och den gemytliga samvaron med god mat och dryck. I augusti – september fiskar vi kräftor.

kräftor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *